Офанзивният полузащитник Адел Таарабт е решен да се раздели с настоящия си тим Бенфика. В момента мароканецът подготвя свой трансфер в Олимпик Марсилия, където ще направи пореден опит да възроди кариерата си.

27-годишният играч премина в лисабонския гранд миналата година, като първо изкара период под наем от Куинс Парк Рейнджърс в Милан. Сега желанието му е да се завърне във Франция, където за първи път бе забелязан за големия футбол с екипа на Ланс.

„Просто искам да играя в клуб, който вярва в мен. Водя преговори с няколко отбора“, призна Таарабт пред „Франс футбол“. „Марсилия е градът, в който израснах, където живеят моите родители. Ще е хубаво да се прибера у дома при семейството си.“

„За мен Олимпик би бил перфектният клуб, този, от който се нуждая. С опита, който притежавам, знам какво Марсилия би очаквал от мен. Ако се върна обратно, няма да е само за да се забавлявам. Ще е хубаво да се завърна във Франция, страната ми липсва. От 10 години играя в чужбина.“

„Ситуацията в Бенфика е трудна. Отначало това беше интересно предизвикателство, те ме искаха за заместник на Нико Гайтан. Той обаче остана и премина в Атлетико Мадрид едва това лято. На всичкото отгоре, когато подписах треньор беше Жорже Жезус, но само месец по-късно той пое Спортинг Лисабон. Дойде нов наставник (Руи Витория – б.р.) и аз не попадах в плановете му. Тренирах и тренирах, но той не ми даде шанс, дори в приятелските мачове. Аз просто не бях футболист, който бе дошъл по негов избор“, добави Таарабт.