Футболистите от националния отбор на Северна Македония бяха причакани празнично от зурни и тъпани пред хотела след важната победа с 2:1 над Косово в Скопие. Полуфиналният бараж изпрати западните ни съседи само на един мач от историческо класиране на Европейско първенство. 

Националите получиха разрешение да празнуват, а Стефан Ристовски, който на клубно ниво играе за Спортинг Лисабон, демонстрира завидни умения с ударните инструменти. 

Решаващият мач е срещу Грузия и при евентуален успех на 12 ноември македонската федерация ще получи чек за 9.25 млн. евро. 

Ако успее да се класира, Северна Македония ще бъде в една група с Нидерландия, Австрия и Украйна. 

"Още една стъпка към осъществяването на мечтата. Македония е вечна", заяви звездата на състава - Горан Пандев, който играе за Дженоа. 

Селекционерът Ангеловски посвети триумфа на отсъстващия Елиф Елмас. 

"Ние не се делим по никакъв признак и това е най-голямата ни сила. Заслужаваме да бъдем щастливи, но все още не сме постигнали нищо. Всички ще дишаме за мача в Грузия. Надявам се след 30 години най-накрая да видим Македония на европейска надпревара. Показахме, че сме единни, дано скочим още по-високо", заяви селекционерът.