Хърватският футболист Дарио Сърна обяви, че си взима кратка почивка от футбола, докато изчисти името си след допинг скандала.

По-рано тази седмица стана ясно, че 35-годишният ветеран е дал положителна допинг проба по-рано през годината. Крайният резултат от всичко бе, че ветеранът взе решение да прекрати договора си с Шахтьор Донецк и сега ще се заеме упорито с оневиняването си.

Допингът изяде главата на Дарио Сърна, той напусна Шахтьор

„На 18 септември 2017 бях известен от Националния анти-допингов център в Украйна, че забранена субстанция е открита в моя проба, дадена в извънсъстезателен период на 22 март 2017-а. Първо и преди всичко искам да изясня, че никога не съм употребявал допинг умишлено или целенасочено, нито пък съм получавал несправедливо предимство”, заяви Сърна.

„Сам реших повече да не играя, докато текат юридическите действия. Ще бъда изцяло фокусиран върху изчистването на името и репутацията си. В хода на цялата си кариера винаги съм действал с представата, че трябва постоянно да се доказвам отново и отново. Днес е още един такъв пример и отново ще докажа всичко, което съм постигнал”, каза още хърватинът.