Следващият съперник на Лудогорец в турнира Лига Европа ФК Цюрих завърши 0:0 като домакин на Ксамакс (Нюшател) в среща от 9-ия кръг.

След домакинското нулево равенство синьо-белите от Цюрих остават на 2-о място в класирането с 15 точки. Пред тях с унищожителните 27 е Йънг Бойс, който няма грешка до момента.

Състав на Цюрих: Яник Брехер, Ален Неф, Андреас Максьо, Па Моду Джагне, Адриан Винтер (64- Селим Келифи), Виктор Палсон, Антонио Маркезано, Бенямин Кололи (85- Роберто Родригес), Тони Домгджони (73- Хекуран Криецю), Кевин Рюг, Стивън Одей

"След четири победи в последните две седмици във всички турнири, отборът на Цюрих не успя да се справи с Ксамакс и трябваше да се примири с домакинско 0:0. Гостите от Нюшател се защитаваха много добре на стадион Летцигрунд”, пише вестник Нойе Цюрхер Цайтунг.

И все пак Ксамакс трябва да благoдари на забележителния си вратар Лоран Валтер, както и на впечатляващата неефективност на нападателите днес. Макар и не винаги да играеше с най-висок интензитет, тимът на домакините контролираше събитията на терена.

8871 фенове на тима останаха с убеждението, че тимът не играе на пълни обороти с мисъл за мача в четвъртък срещу българския шампион в турнира Лига Европа./БТА