Централният защитник на Базел Фабиан Шер намекнна, че е готов да напусне швейцарския гранд, защото няма как да откаже на отбори като Интер, Милан и Ювентус, ако те го поискат.

22-годишният играч кара последната година по договора си и от юли 2015 година ще бъде свободен агент. Той няма намерение да подновява споразумението с клуба, в който играе от 2012 година.

„Базел искат да водят преговори, но към този момент аз реших, че искам да се концентрирам върху изявите си”, коментира Шер пред медиите в родната Швейцария.

„Преминах през труден период и не сега е точният момент да обсъждам подновяването на договора си. Не искам да се тревожа за това точно сега.”

„Моята мечта си остава да натрупам опит в чужбина. Винаги съм казвал, че когато възможността се открие, аз ще я сграбча, очевидно в съгласие с Базел. Нуждая се от отбор с важни цели. Харесва ми Бундеслигата, Висшата лига или водещите италиански отбори като Интер, Милан и Ювентус. Не бих могъл да кажа „не”. Искам да видя какви са всичките ми опции и тогава ще избирам внимателно. Имаше контакти през лятото, но не и нещо сериозно”, завърши Шер.