Мароканският полузащитник Софиян Кюйин (на снимката) е бил транспортиран до спешното отделение на болницата в белгийския град Лиеж, след като е катастрофирал в покрайнините на града, попадайки в сериозен инцидент.

Кюйин играе за клуба УХ Льовен, където е съотборник с българина Кристиан Малинов, а именно официалната страница на отбора съобщи за неприятната случка. Без да се уточнява какво е състоянието му в момента, животът му е вън от опасност.

Според медиите в Белгия, през нощта на четвъртък срещу петък Кюйин е загубил контрол върху управлението на автомобила си, който е управлявал с много висока скорост, и се е забил в спортна зала край пътя.

За щастие, няма други превозни средства или хора, които да са пострадали или замесени в инцидента, се казва още в изявлението на клуба Льовен.

25-годишният футболист е роден във Варве (Белгия), юноша е на Стандарт (Лиеж), но в последните четири години носеше екипите на редица италиански клубове сред които Киево, Салернитана и Венеца, а от миналото лято се върна в Белгия да играе за Льовен. Той избра да се състезава за родината на родителите си – Мароко, и има общо 10 мачове за младежкия отбор на тази африканска страна и 2 гола. /БТА