Германската футболна федерация може да бъде дадена на съд заради последните изявления, че изчезващия спрей, използван от съдиите, е опасен. В Германия обявиха, че възнамеряват да използват „алтернативни методи“, тъй като изчезващият спрей не е безвреден.

Изобретателите на спрея, който бе използван по време на световното в Бразилия, а след това придоби популярност в целия свят, заплашиха, че ще предприемат съдебни действия, ако в Германия бъде използван алтернативен метод, който да бъде в помощ на реферите.

„Ако Германската футболна асоциация реши да използва спрей от друг доставчик, то ние ще подадем оплакване“, коментира Пабло Силва, който смята за изобретател на спрея. „Други търговци не могат да използват нашия патент. Те не могат да използват нито съставките, нито принципа на производство. Това би било напълно незаконно. Спреят не представлява никакъв риск за здравето. Вече се проведоха над 300 000 двубоя, в които спреят е бил използван. Спазваме всички закони. Няма причина в Германия да не могат да използват спрея“, каза още той.