Феновете ще имат право да присъстват на мачове от Световното клубно първенство на ФИФА, което ще се проведе в Катар през следващия месец в ограничен брой, съобщиха организаторите.

"Капацитетът на всеки стадион ще бъде ограничен до 30 процента", заяви Фатма Ал Нуями, изпълнителен директор по комуникациите на пресконференция в Доха.

Събитието от 4 до 11 февруари ще се играе на два стадиона с присъстващи фенове "в съответствие с указанията на Министерството на общественото здраве на Катар" на фона на пандемията от коронавирус.

Турнирът трябваше да се играе през декември, но беше отложен заради КОВИД-19.

"Играчите и длъжностните лица ще бъдат част от строга медицинска система, предназначена да защитава тяхното здраве и благополучие", казаха още организаторите.

Новопостроените стадиони "Ахмад Бин Али" и "Education City Stadium" с капацитет по 40 хиляди места, ще бъдат домакини на срещите.

Представителят на Океания Оукланд Сити се оттегли поради правилата за карантина срещу коронавируса в Нова Зеландия, оставяйки шест отбора да се състезават в турнира: шампионът на Катар Ал-Духаил, еврошампионът Байерн Мюнхен, първенецът на Африка Ал Ахли от Египет, корейският Улсан Хюндай от Азия, шампионът в зона КОНКАКАФ Тигрес от Мексико и носителят на Копа Либертадорес, който ще бъде определен на 30 януари във финала между бразилските Сантос и Палмейрас.

Шампионите на Европа и Южна Америка ще се включат директно от полуфиналите.