Световният шампион Франция разгроми със 7:1 Украйна на „Стад дьо Франс. „Петлите“ напълно доминираха през цялата среща и дори пропуснаха шанса да се поздравят с още по-изразителен успех над селекцията на Андрий Шевченко.

В 9-ата минута бе даден старт на голеадата. Големият френски талант Едуардо Камавинга се възползва от рикошет и с премерен удар в горния ляв ъгъл реализира.

Последваха нови две опасности пред вратата на гостите, но Антони Марсиал и Едуардо Камавинга не намериха целта.

В 24-ата минута Оливие Жиру удвои преднината на „петлите“. Нападателят овладя великолепно и с удар в горния ляв ъгъл реализира.

Десет по-късно атакуващият футболист на Челси вкара и втори гол във вратата на Украйна. Жиру се възползва от отбита топка в наказателното поле и с глава направи резултата класически.

В 37-ата минута гостите имаха шанс да намалят резултата, но Руслан Малиновски пропусна.

Това веднага бе наказано и две по-късно Виталий Миколенко си отбеляза ефектен автогол с глава.

Украйна успя да намали резултата в началото на второто полувреме, когато Виктор Циганков се измъкна от съперник и от границата на наказателното поле реализира в долния десен ъгъл.

Попадението активизира Франция и в 65-ата минута резултатът набъбна на 5:1. Килиан Мбапе подаде към Корентен Толисо, който от границата на наказателното поле реализира в десния ъгъл.

Десет минути преди края на двубоя беше време и за звездата на ПСЖ да отбележи името си на таблото. Бен Йедер подаде към Килиан Мбапе, който забоде топката под напречната греда.

В 89-ата минута резултатът стана катастрофален за Украйна. Антоан Гризман направи отличен пробив и стреля от границата на наказателното поле, след което последва рикошет и топката влетя в мрежата – 7:1.