Отборът на Сутиеска (Никшич) стана шампион на Черна гора за четвърти път кръг преди края на първенството, след като победи с 2:0 у дома Гърбаля. Момчетата на треньора Никола Ракойевич имат 71 точки, с 6 повече от Будучност (Подгорица), на когото гостуват в последния кръг на 25-и май. Голямото местно дерби обаче ще бъде лишено от енергия, тъй като няма да реши нищо в крайното класиране.

С четвъртата си титла Сутиеска защитава трофея от миналата година и го печели за рекорден четвърти път.

Преди мача разликата между Сутиеска и Будучност беше 4 точки и домакините влязоха в двубоя изключително мотивирани, за да решат всичко още сега. И само след две минути игра те откриха резултата чрез попадението на Алекса Марушич. В 68-ата минута Божо Маркович удвои преднината и напрактика реши шампионата.

По същото време Будучност гостуваше на Рудар (Плевля) и на два пъти повеждаше чрез Деян Болиевич и Душан Стоилкович, но домакините стигнаха до равенството чрез Милош Зечевич и Марко Вукович. Будучност изигра отличен втори полусезон, но така и не успя да навакса изоставането от 7 точки на полусезона.

Сега Сутиеска чака квалификациите за Шампионската лига, а Будучност си гарантира квота за Лига Европа. Те могат да спасят някак сезона, ако вземат Купата на страната. Финалът е на 30-и май срещу Ловчен.