Судан и Ангола завършиха 2:2 в мач от група В на турнира за Купата на Африка. След като в първия си мач победи Буркина Фасо, се очакваше Ангола да се справи и със съпротивата на Судан и по този начин да си осигури предсрочно класиране за следващата фаза. Суданците обаче не се предадоха и успяха да стигнат до ценното равенство.

Звездата на Ангола откри резултата още в 5-а минута, когато се възползва от грешка в отбраната на Судан, взе топката от краката на един от бранителите, след което без проблеми вкара покрай Акрам.

Судан успя да изравни в 33-а минута, когато Мохамед Ахмед се възползва от добро центриране, надскочи защитниците на Ангола и с глава направи безпомощен вратаря Карлос Фернандес.

Ангола излезе отново напред в резултата в началото на второто полувреме, когато Джалма бе фаулиран в наказателното поле, а отсъдената дузпа бе реализирана от Манучо, за когото това бе трети гол от началото на турнира.

Судан обаче не се отказа и стигна до равенството в 73-а минута след груба грешка в отбраната на Ангола и по-специално на току що влезлия в игра Вунгуидика. Той не успя да се ориентира при една наглед безопасна центрирана топка и вместо да я изчисти, с гърди я предостави перфектно за Мохамед Ахмед, който с отлично воле вкара втория си гол в мача и оформи крайното 2:2.

Преди изиграването на другия мач в групата между Кот Д'Ивоар и Буркина Фасо, Ангола е лидер с 4 точки, а Дрогба и компания има 3. Судан записа първа точка, а Буркина Фасо е без точков актив.