Бившият нападател на Ливърпул и Челси Даниел Стъридж ще продължи кариерата си в австралийското първенство и ще се присъедини към местния Пърт Глори преди началото на сезона. Стъридж е без отбор 18 месеца, но Пърт Глори са решили да го вземат въпреки това, съобщиха от австралийският клуб.

 

 

32-годишният бивш английски национал за последно игра в Трабзонспор, но през март 2020-а година прекрати договора си с турския клуб. Преди това пък беше със спрени права за четири месеца от английската Футболна асоциация заради нарушаване на правилата за участие в залагания на мачове.

Стъридж има във визитката си спечелена титла във Висшата лига, както и две Шампионски лиги с Челси и Ливърпул. Преди време той започна тренировки с испанския Майорка, просто за да поддържа форма. Освен в Ливърпул и Челси, той е играл за Манчестър Сити, Болтън и Уест Бромич Албион, като е отбелязал общо 68 гола.

"Това е фантастична възможност за мен за едно ново предизвикателство. Когато такава възможност дойде, нямам право да я откажа. Защото отново ще бъда на терена и ще се наслаждавам на футбола. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си и да помагам на отбора във всяка едно минута на терена", каза още Стъридж.

Пърт стартира сезона в Австралия на 20-и ноември като домакин срещу Аделаида Юнайтед.