Запис с полета на колата на футболиста Софиан Киине в Белгия изправя косите, като в първия момент впечатлението е за изстрелян дрон камикадзе.  

Откараният по спешност в болница халф след въздушната каскада с над 200 км/ч, според белгийски медии, излетя във въздуха като от трамплин от удар в скосена бетонна част, за да пробие стената малко под покрива на близката спортна зала в Лиеж, Белгия. Колата, която се извъртя като в свредел във въздуха, се приземи странично върху дясната си страна. Играчът е с многобройни фрактури.

Киине, който рита в белгийския Оуд Хеверле Льовен, остави за спомен огромна дупка в сградата, която все пак устоя. По това време в спортната зала е имало деца, но няма пострадали, тъй като младежите са отишли в съблекалните мигове преди катастрофата. Киине, който е роден в Белгия, но е играл за Мароко на международно ниво, беше откаран в болница след катастрофата в четвъртък вечерта, но състоянието му не е животозастрашаващо.

Шокиращи кадри показват как колата на звездата на Oud-Heverlee Leuven се носи по пътя като спортен болид, като спря дъха на пътуващите, някои от които дори заковаха колите си, ужасени от видяното.

След това се удря върху скосена част от кръгово кръстовище и се изстрелва във въздуха, преди да се разбие в спортната зала, оставяйки огромна дупка в сградата. Властите разследват инцидента. Говорител на Оуд Хеверле Льовен каза: „Клубът научи, че Софиан Киине е участвал в сериозна автомобилна катастрофа близо до Лиеж снощи. Откаран е в спешното отделение на най-близката болница, където се извършват допълнителни изследвания. Той е без опасност за живота. За щастие в произшествието не са участвали други превозни средства и лица. Клубът очаква повече яснота относно точните обстоятелства за това как се е стигнало до инцидента, преди да отговори допълнително. Пожелаваме на Софиан бързо възстановяване.“

Ограничението на скоростта на мястото на инцидента е 90 км/ч, по предварителни оценки в белгийските медии Софиан е влязъл в кръговото с над 200 км/ч. 25-годишният халф, за когото още е твърде рано да се прогнозира дали може да продължи кариерата си на футболист, е играл в италианските Киево, Салернитана, Лацио и Венеция. Пазарната му цена, според "Трансфермаркт", в момента на злокобната каскада, е около 2 милиона евро.