Мениджърът на шотландския Селтик Гордън Страхан смята, че чиновниците в двете най-силни организации в света на футбола, ФИФА и УЕФА, ще бъдат сменени от богати бизнесмени.

„Ще има нова структура, нова организация“, коментира Страхан.„Тази сила, бизнесмените, които навлизат във футбола в момента, ще кажат „забравете ФИФА, забравете УЕФА, ние сме толкова силни, че ще създадем три европейски първенства с най-добрите 60 клуба. Смятам, че това е пътят, по който ще се върви“, каза Страхан.

Той добави, че ФИФА и УЕФА, нямат да имат друг шанс, освен да приемат това развитие на нещата. „Те ще бъдат толкова силни, че според мен ФИФА ще трябва да се примири и да каже: „По-добре да ги оставим да продължат, защото иначе няма да пускат играчите си на международно ниво“, посочи шотландският мениджър.

В резултат на тези промени Селтик и Глазгоу Рейнджърс, които доминират в шотландския футбол повече от един век, ще могат да играят наравно с най-големите европейски клубове.

Както е известно през годините имаше планове двата гранда да бъдат включени в английската висша лига. Страхан обаче вярва, че двата отбора ще играят помежду си в новата Европейска лига. „Мисля, че през следващите няколко години ще има Европейска лига с 54 или 60 клуба. Това е пътят, който всички ще приемат“, допълни специалистът.