Страх е сковал бразилците, които играят в първенството на Беларус, признаха някои от тях пред медиите в родината си. Първенството на бившата съветска република е единственото в света, в което футболът не бе спрян заради разпространението на коронавируса.
 
Един от тях е защитникът на Рух Брест Жоао Вилиам, който дойде в отбора само преди месец от бразилския Санта Круз. 
 
„Страх ме е. Надявам се първенството на Беларус да бъде спряно. По време на мача не се притеснявам, но веднага щом прозвучи финалната свирка, започвам да си мисля дали не се заразих днес. Аз съм защитник, няма как да не докосвам противника. Това се случва по време на цялата среща.
 
Родителите и съпругата ми се обаждат непрекъснато и ме молят да не напускам хотела. Проблемът е, че тук всичко е много спокойно, хората се държат както обикновено, никой не носи маски. Агентът ми каза, че може би ще спрат първенството след този уикенд. Семейството ми е много притеснено, но не по-малко и аз. Спирането на шампионата е най-доброто за мен и здравето на всички",  разказа 23-годишният защитник пред бразилски сайт.
 
Сънародникът му Габриел Рамос, който донесе победата на Торпедо Жодино в първия кръг, също е притеснен от обстановката в Беларус.
 
"Много е трудно да се играе, като знаеш какво причинява този вирус по света. Като влязох на терена, опитах да забравя малко темата, за да се съсредоточа и да свърша добре работата си. Надявам се сезонът да спре, защото здравето ни е на първо място", добави Рамос пред медиите в Бразилия.