Стойчо Младенов ще бъде новия наставник на клуба от Саудитска Ариабия Ал Итифак.

Отборът от град Дамам завърши на шесто място в крайното класиране на миналия шампионат. Воденият от Младенов тогава Ал Ахли пък спечели бронзовите медали, завършвайки на трета позиция.

След като договорът на бившия наставник на ЦСКА с Ал Ахли изтече, той се завърна в България, като бе по-скоро песимист относно шансовете си да се завърне отново на работа в арабската държава. Амбициите на шефовете на Ал Итифак обаче са го накарали да приеме тяхната оферта.

Младенов ще лети утре до Саудитска Арабия, за да подпише договора си. Той ще вземе в екипа си Анатолий Нанков и кондиционния спец Ренато, с които бе в екип, както в ЦСКА така и в Ал Ахли. Единствено към щаба няма да се присъедини треньорът на вратарите Стоян Йорданов.

Ал Итифак е от 750-хилядния град Дамам, който е трети по големина в Саудитска Арабия след столицата Риад и Джеда, където Младенов бе наставник през миналия сезон. Дамам е и най-голямото пристанище в Персийския залив.

Клубът е основан през 1944 година и играе мачовете си на стадион за 35000 зрители. Ал Итифак е ставал шампион на страната само два пъти – през 1983 и 1987 година, като любопитното е, че и след двете си титли печели арабската Шампионска лига през следващия сезон.

Последният треньор на тима преди Стойчо Младенов е бил бившият румънски национал Йоан Андоне, а в състава е имало четири чужденци – бразилец, камерунец, мароканец и сириец.