Бившият наставник на ЦСКА Стойчо Младенов дебютира в първенството на Казахстан с победа. Едва няколко дни след като пое отбора на Атирау, българският специалист взе така нужната победа с 2:1 над един от добре представящите се до момента тимове на Окжетпес.

Шабарин откри за домакините в 28-а минута, а секунди след подновяването на играта да второто полувреме гостите изравниха. Атирау отново дръпна в резултата с гол на Трутко в 54-а минута. Този резултат се запази до края на мача.

Атирау имаше две поредни загуби в шампионата довели до спешното търсене на нов треньор. Със спечелените три точки над четвъртия в класирането Стойчо Младенов качи отбора си с място нагоре и вече е осми във временното класира. Атирау имат и мач по-малко в сравнение с останалите тимове, като главната цел е попадането в първата шестица, която ще играе в шампионската плейофна фаза на Премиер лигата на Казахстан.

В сряда е следващият кръг на първенството. По-рано днес Астана на Станимир Стоилов взе домакинството си на Жетису с 1:0, а Иртиш на Димитър Димитров загуби като гост на Ордабасъ с 0:2.