Над седем часа прекараха на първокласното игрище в Голф Клуб „Света София” Христо Стоичков и негови бивши съотборници от Барселона. В играта се включи и известният български спортен коментатор и приятел на Камата – Калин Катев. Христо Стоичков изигра игрището с 84 удара с хендикап 18.

„Голфът е спокойствие!”, възкликна след края на приятелската голф среща Стоичков, който пристигна в „Света София” във видимо добро настроение. С тази компания Стоичков играе голф поне веднъж в седмицата на някои от най-добрите испански игрища.

„Когато съм в България с приятели задължително играем голф. Доставя ми удоволствие да играя и с професионалисти, защото тогава гледам да се представя по-добре.”, коментира модерният ляв.

„Когато си на голф игрището трябва да си максимално концентриран. Това е общото със футбола. Разликата между двете игри е, че тук топката те чака, а при футбола - не.”, пошегува се Стоичков и похвали футболния коментатор Калин Катев: „Калин е от малкото български журналисти и спортисти, който за кратко време успя да вникне в голфа и да го обикне, както обича футбола.”

Христо Стоичков е сред първите членове на Голф Клуб „Света София”.