Легендата на българския футбол Христо Стоичков подкрепи водения от своя приятел Диего Марадона отбор на Аржентина. Според носителя на Златната топка за 1994 година албиселесте са фаворит за финала.

„Диего знае как да води отбора и мисля, че Аржентина е абсолютен фаворит за финала. Той разполага с някои уникални футболисти начело с Лео Меси, който е най-добрият в света”, каза Стоичков пред германската информационна агенция ДПА.

Българинът е в Йоханесбург като коментатор за мексиканската „Телевиса”. Според българина отборът на Испания ще срещне сериозни трудности в класирането за осминафиналите.

„Всичко зависи от третия мач. Никой няма да ти даде нищо даром в последния кръг от групите. Испания сигурно ще победи Хондурас, но в третия мач не се знае, защото Чили е много труден съперник. Това не е Чили отпреди 20 години. Те имат друг треньор и друг манталитет”, коментира Стоичков.

Бившият нападател и селекционер на българския национален отбор се присъедини към критиците на топката „Джабулани”, с която се играят мачовете на световното първенство. „Това е абсолютно бедствие за футбола”, смята Хрисtо Стоичков.