Мечтата на феновете на Ливърпул да видят Стивън Джерард на живо поне още веднъж може да се сбъдне, макар и не по начина, по който им се иска. Бившият капитан на мърсисайдци може за първи път в кариерата си да се изправи срещу родния си клуб. 

Това би трябвало да стане през лятото на следващата година. Тогава настоящият му клуб Лос Анджелис Галакси ще има контрола с мърсисайдци. Тя все още се договаря, но се очаква да бъде включена в американското турне на "червените". 

Ако тя е факт, Джерард може да изиграе по едно полувреме за двата тима, но е по-вероятно да носи изцяло екипа на Галакси. Всичко обаче предстои да се уточни в скоро време, като сега двата клуба са още на първоначална фаза от преговорите. 

"Определено обмисляме такъв мач, като първо трябва да имаме разбирателство. Стивън в момента си е в Ливърпул, като естествено, че ще се допитаме и до него за мнението му. Присъствието му в САЩ може да е само един огромен бонус за Ливърпул като клуб", сподели изпълнителният директор на мърсисайдци Йън Еъри.