Полузащитникът на Лос Анджелис Галакси Стивън Джерард призна, че има вероятност да сложи край на кариерата си през 2016 година.

Бившият дългогодишен капитан на Ливърпул и английския национален отбор напусна „Анфийлд“ през лятото, записвайки 710 мача и 186 гола за мърсисайдци в течение на 17 години.

Сегашният му тим обаче отпадна от плейофите в Мейджър Лийг Сокър, след като миналата седмица бе отстранен от Сиатъл Саундърс.

„Това може да бъде и последният ми сезон като футболист. Определено следващата година не искам да се чувствам по начина, по който се чувствам сега“, каза Джерард.

„Бих искал да си тръгна с високо вдигната глава. Сезонът е дълъг и съм тук едва от 4 месеца. Определено през следващия сезон ще имам много повече опит в тази лига.“

Джерард изигра 14 мача за Галакси и вкара 2 гола, след като се присъедини към отбора по средата на редовния сезон в МЛС.

Очаква се след края на кариерата си Джерард да се прибере в Англия, където по примера на своя бивш съотборник Джейми Карагър ще стане футболен анализатор.