Защитникът на Ливърпул Стив Финън се завърна в националния отбор на Ирландия за контролата с Норвегия. Той вероятно ще играе и срещу България в световните квалификации за Световното първенство по футбол в ЮАР през 2010 година.

Бранителят бе помолен от селекционера Джовани Трапатони да преосмисли решението си за отказване от националния отбор и днес стана ясно, че той попада в групата от 22-ма играчи за контролата с норвежците.

Трапатони заяви: "Финън е опитен играч и има още много какво да даде на нашия тим. Уважавам решението на Анди О'Брайън и му благодаря, че ме извести за него. Стивън Айрланд ми каза, че все още не е готов да играе за нас, но с думите си ми подсказа, че може в близко бъдеще да носи отново националната фланелка. Както казах и преди - вратата на националния отбор е отворена за всички".

Ирландия започва световните квалификации с мачове срещу Грузия и Черна Гора, а играе с България на 28 март 2009 година.

Групата от 22-ма играчи на Ирландия за мача с Норвегия:

Вратари: Шей Гивън (Нюкасъл), Дийн Кайли (У.Б.А), Алекс Брус (Ипсуич),

Защитници: Деймиън Дилейни (К.П.Р), Ричард Дън (Манчестър Сити), Стив Финън (Ливърпул), Кевин Фоули (Уулвс), Кевин Килбан (Уигън), Джоуи О'Брайън (Болтън), Джон О'Шей (Манчестър Юнайтед),

Полузащитници: Деймиън Дъф (Нюкасъл), Стивън Хънт (Рединг), Ейдън МакГийди (Селтик), Лиам Милър (Съндърланд), Анди Рийд (Съндърланд), Стивън Рийд (Блякбърн), Глен Уелан (Стоук Сити),

Нападатели: Кевин Дойл (Рединг), Роби Кийн (Ливърпул), Анди Киог (Уулвс), Шейн Лонг (Рединг) и Дарил Мърфи (Съндърланд)