Стилиян Петров и Астън Вила изпуснаха да победят при гостуването си на Ливърпул в последната среща от 23-ия кръг на Висшата лига.

Двубоят завърши при резултат 2:2, като мърсисайдците се добраха до равенството две минути преди края, а Стенли игра цял мач и бе в основата на първия гол за своя тим.

Ливърпул излезе напред в 19-ата минута, когато Дирк Кайт изведе да Йоси Бенаюн, той стреля, но игралият вместо преотстъпения от червените и нямащ право да играе срещу тях Скот Карсън вратар на Стюърт Тейлър изби, при добавката обаче израелецът бе безпогрешен и откри резултата.

В 68-ата минута Алваро Арбелоа фаулира грубо Стилиян Петров и получи жълт картон. Българинът центрира в наказателното поле от прекия свободен удар, там Мартин Лаурсен отклони с глава към Марлон Харууд, който с красива задна ножица изравни.

Изненадващо на фона на показаното през първото полувреме гостите от Бирмингам поведоха на Анфийлд в 71-ата минута, когато Джон Карю свали топката на Олоф Мелберг, шведът стреля и след рикошет Фабио Аурелио си вкара автогол.

Ливърпул успя да се добере до равенството в 88-ата минута с попадение на резервата Питър Крауч, който се възползва от подаване на ветерана Джейми Карагър.

Американските собственици на червените Том Хикс и Джордж Жилет, срещу които феновете на Коп протестираха, не присъстваха на стадиона.

Мачът на Анфийлд бе наблюдаван от треньорът на следващия съперник на мърсисайдци в Шампионската лига Интер Роберто Манчини.

Ливърпул е на пета позиция в класирането на Висшата лига с 40 точки, колкото има и шестия и седмия Астън Вила и Манчестър Сити, червените обаче са с по-добра голова разлика, а имат и мач по-малко.