Румънската футболна федерация отне седем точки от актива на Стяуа и шест от този на Университатя Клуж, след като двата отбора бяха признати за виновни по обвинение за предлагане и приемане на подкупи.

Преди известно време местната централа започна паралелно разследване на двата клуба по сигнал за криминални действия на собствениците на отборите Джиджи Бекали и Антон Добос.

Това най-вероятно ще означава лишаване на Стяуа от участие в Шампионската лига, въпреки че отнентите точки не променят класирането в Румъния.

Прокурорите обвиниха Бекали в предлагане на 1,7 милиона евро на Добос и няколко футболисти от отбора, чиято цел била да дадат всичко от себе си в последния кръг на първенството срещу бъдещия шампион Клуж. Президентите отрекоха да са действали срещу закона.

"Дисциплинарната комисия на Румънската футболна федерация признава директорите и част от играчите на Стяуа и Университатя Клуж за виновни в предлагане и приемане на подкупи. Според правилниците, от актива на Стяуа се отнемат седем точки, а от този на Университатя шест", заяви директорът на комисията Даниел Чернат.

Клуж победи местния си съперник Университатя с 1:0, с което спечели титлата в румънското първенство по футбол, а Стяуа остана втори в местното първенство. Отнетите им точки обаче не променят класирането в случая, тъй като Университатя изпадна, а тимът от Букурещ остава след лидера.