Легендата на Селтик Стилиян Петров сподели, че мениджърът на клуба Брендън Роджърс разполага с нужните качества, за да постигне нещо невиждано в историята на „детелините“. Българинът очаква от наставника да спечели требъл през този сезон и така за първи път шотландският гранд да запише такова постижение в два поредни сезона.

Бившият мениджър на Ливърпул пое Селтик през лятото след раздялата с Рони Дейла, а дотук представянето на „детелините“ показва, че требълът е по силите им. Отборът вече спечели шотландската Купа на Лигата, а в първенството водят с 19 точки преднина пред втория. В неделя е техният мач срещу Албиън Роувърс за Купата на Шотландия, което изпълва Стенли с оптимизъм.

„Смятам, че Селтик има страхотна възможност да спечели два поредни требъла“, коментира 37-годишният Петров пред вестник „Дейли Рекърд“. „Ако Рейнджърс не успее да се прегрупира и да подобри представянето си, ако не започнат да купуват футболисти, което ще е трудно предвид финансовата им ситуация, то тогава има голяма вероятност Селтик да печели требъли няколко години поред.“

„В момента отборът е прекалено силен за всички останали. Те имат топ играчи с мощ и бързина. Те ще владеят Шотландия през следващите години“, допълни Петров.