Германският третодивизионен Валдхоф Манхайм вече получи първото подсилване на защитата си в четвъртък. Според "Билд", българският бранител Стефан Велков от Юрдинген Крефелд е следващият "горещ кандидат" за присъединяване към състава.

24-годишният централен защитник дойде в Kрефелд от нидерландския втородивизионен Ден Бош миналото лято и изигра пълни 90 минути в пет от първите шест мача. Българинът игра последния си мач в средата на октомври при тежкото поражение с 0:4 от Веен Висбаден. Тогава той загуби титулярното си място за сметка на Едвинас Гирдвайнис.

Все още не е ясно дали Юрдинген ще пусне Велков - в края на краищата договорът му е до юни 2022 г.

Валдхоф Манхайм обаче може да се възползва от финансовото притеснение на Юрдинген, които вероятно ще приключат сезона без нов инвеститор и трудно ще поддържат същата финансова рамка.

След няколко неуспешни опита да се върне в националното ниво, Валдхоф Манхайм вече е в Трета лига и заема 12-о място с 23 точки след 18 мача. Юрдинген е на 10-а позиция с 24.

Стефан Велков ще донесе при сините в Манхайм опита от 72 мача от Първа лига в България, три мача в нидерландската Ередивизи и един за националния отбор на нашата страна. Има и две участия в квалификациите за Лига Европа с екипа на Славия.