Полузащитникът на Интер и националния отбор на Сърбия Деян Станкович, който се готви за квалификациите за Евро 2008 срещу Армения и Азербайджан, заяви, че неговият тим ще направи всичко възможно да преодолее съперниците си.

“Трябва да спечелим шест точки от двете срещи, а след това да ги отпразнуваме подобаващо в следващите ни мачове като гости на Казахстан и Полша. Това ще е трудно, но все пак всичко е в нашите ръце”, каза футболистът на Интер.

“Аз обаче съм оптимист. Вярвам, че ще се справим с поставените задачи. Преди мачовете с Армения и Азербайджан щяха да се смятат за екскурзии, но днес всичко стои по различен начин. Това са добри отбори, които има потенциал за победи и равенства, особено като домакини”, допълни сърбинът.

“Армения успя да направи нулево равенство с Финландия, а след това хикс и с Португалия, освен това загубиха с минимална разлика от поляците. Смятате ли това за случайно? Аз не мисля така. Те имат добър отбор, но ние сме по-добри и мисля, че в предстоящите 90 минути ще успеем да го покажем”, завърши Станкович.

Във временното класиране на Група А Сърбия (16 точки) се намира на четвърто място след Полша (21 точки), Финландия (19 точки) и Португалия (17 точки), който е и с мач по-малко от двата отбора на върха.