Деян Станкович, капитан на сръбския национален отбор, който заради пет жълти картона в квалификациите утре няма да играе срещу Азербайджан, съобщи, че на 21 ноември, след мача с Полша, слага точка на кариерата си в националния, пише на интернет страницата си сръбският вестник „Блиц”.

Футболистът на Интер беше подтиснат след мача с Армения, макар че пред журналистите се опитваше да скрие нервността си и в изказванията му имаше оптимизъм.

В автобуса по пътя към хотела в Ереван реши окончателно, обади се на съпругата си и първо на нея съобщи решението си. Ремито в Армения не е било конкретната причина, а само последната капка.

Обременен от прекалено голямата отговорност, която му се възлага, той беше принуден в Португалия да играе контузен. Ако не беше там, сигурно щеше да тръгне лавина от обвинения, че отношението му към Сърбия изобщо не е същото като това към Интер.

Станкович многократно е казвал в неформални разговори, че в Интер, дори и да играе на 30 % от възможностите си, това не се забелязва много, защото останалите футболисти покриват това, докато в националния на Сърбия трябва да поеме отговорност и когато вратарят се намеси лошо, бекът прави гафове, а нападателят не реализира възможност.

„Стига толкова, не мога повече”, повтаря от два дни Станкович. Той е взел своето решение. То може да се промени, ако евентуално Сърбия по някакво чудо все пак се класира за Европейското.