Стадионът на американския футболен клуб Спортинг Канзас Сити от Мейджър Сокър Лийг ще запази името си Лайвстронг Спортинг Парк, въпреки допинг скандала с основателя на фондацията „Livestrong“ - колоездачът Ланс Армстронг.

Мисията на организацията „Лайвстронг“ е да подпомага и да мотивира борбата с рака в целия свят и оцелелите в битката със заболяването, след като самият Армстронг успя да се пребори с коварната болест и след това да се завърне успешно на пистата.

След като неговите титли от Тур дьо Франс бяха отнети, Ланс се оттегли от фондацията и нейно лице и говорител стана рапърът Маршъл Метърс (по-известен на всички с артистичния си псевдоним Еминем).

След породилата се дискусия дали наименованието „Livestrong“ да бъде махнато от името на стадиона на Канзас Сити, собственикът на тима Роб Хайнеман категорично заяви:

„Причината да направим това сътрудничество беше всеки един човек, засегнат от рака и 80-те милиона членове на „Лайвстронг“ по целия свят. Това е начинът, по който мислим за отношенията си с тази марка, информацията за Ланс е по-маловажна в това партньорство.“

„Това наистина се прави за 28 милиона оцелели в битката с рака по целия свят и това, което ние правим, за да ги подпомогнем“, каза Хайнеман, чийто отбор дарява поне по 7,5 милиона долара годишно на фондацията по сделката с името на стадиона.