Стадион „Лофтъс Версфелд” се намира в сърцето на Претория и в момента е с капацитет от 45000 места. Съоръжението се нуждае от много малко обновяване и увеличаване на капацитета на 52000 места, за да бъде готово за световното първенство през 2010 година. На него ще се състои един от най-големите мачове в груповата фаза между отборите на Италия и Бразилия.

Стадион „Лофтъс Версфелд” за първи път е използван за спорт през 1903 г. Той носи името на г-н Робърт Оуен Лофтъс Версфелд, който стои в основата на създаването на организирания спорт в Претория.

Стадионът е използван за много спортни събития, включително през 1995 г. посреща мачовете от Световната купа по ръгби, а през 1996 г. на него се играят двубои от турнира за Купата на Африканските нации, на който ЮАР е домакин.

В момента, съоръжението приема домакинските мачове на Мамелъди Съндаунс, отбор от елитната футболна лига, а също така на него се играят много ръгби срещи.

Много често за по-кратко стадионът е наричан само „Лофтъс”. Той служи като място за провеждането на много международни мачове на националния отбор на ЮАР.

ЮАР постига първата си победа над европейски съперник на „Лофтъс Версфелд”, след като побеждава с 1:0 Швеция.