Сръбското правителство ще помогне за рефинансиране на дълговете на местните грандове Цървена звезда и Партизан. Това съобщи вицепремиерът Александър Вучич на специална пресконференция.

Държавата назначи и мениджърски екип, който временно да управлява Цървена звезда след оставката на президента Владан Лукич, който се оттегли вчера, тъй като не успя да се справи с погасяване на дълговете на клуба, които са около 60 милиона евро.

"Говорих с клубните легенди и лидери от името на правителството на Сърбия и се договорихме да рефинансираме дълговете на Цървена звезда и Партизан, защото държавата не може да позволи тези два клуба да фалират", каза Вучич.

"Ситуацията е страшна и ние ще направим каквото можем да помогнем на Цървена звезда и Партизан. Ще говорим с "Газпром" - генералният спонсор на Цървена звезда, да налеят пари в клуба, колкото се може по-скоро", каза още вицепремиерът на Сърбия.

Начело на Цървена звезда е поставена работна група начело с легендата на клуба Драган Джаич, които ще опитат да закрепят финансовото положение до избора на ново ръководство през декември или януари.