Сръбската преса поиска главата на испанеца Хавиер Клементе, който е селекционер на националния отбор по футбол на западната ни съседка, след изненадващата загуба на „плавите” като гост на Казахстан с 1:2 снощи в среща от квалификационна група Е за Евро 2008.

Ежедневникът „Спортски Журнал” остро критикува 57-годишният специалист за решението му да остави опитните бранители Младен Кръстаич и Ивица Драгутинович на резервната скамейка.

Клементе се опита да защити решението си да пусне младите Милан Степанов и Душко Тошич, които допуснаха два леки гола срещу отбор, който никога не бе печелил мач в евроквалификациите:

„Това че оставих Кръстаич и Драгутинович на скамейката не повлия на изхода на двубоя. Просто нямахме късмет да си тръгнем с нещо различно от загуба от тук,” оправда се Клементе след мача.

„Загубихме битката в средата на терена, а нападателите ни изпуснаха твърде много голови възможности. Има обаче достатъчно мачове, в които да наваксаме пропуснатото в тази среща,” добави той.

Шефът на футболната асоциация на Сърбия Звездан Терзич бе един от малкото, които застанаха на страната на селекционера.

„Загубихме една битка, но не и войната и аз съм убеден, че ще постигнем целта си, която е класиране на едно от първите две места, даващи право на участие на финалите в Австрия и Швейцария,” заяви Терзич.

„Няма извинение за подобна срамна загуба, но казах на играчите да останат съсредоточени и да насочат вниманието си към мача с Португалия,” допълни футболният бос.