Сръбската полиция е предприела акция за арестуването на членове на ръководството на футболния клуб Цървена звезда.

Според разпространена информация на радио Б 92, цитирана от БТА, органите на реда са арестували генералния секретар на Цървена звезда Зоран Дамянович. Той е задържан заради неотдавнашния инцидент на стадиона на клуба, когато запалянковци се нахвърлиха и биха представител на жандармерията.

Според неофициална информация на същия източник полицията издирва директора на стадиона на Цървена звезда Миодраг Чорович, както и комисаря по въпросите на сигурността в клуба Новица Миушкович.

През изминалите дни медиите в Сърбия обявиха неофициални данни за нередности при сключването на договорите за трансфери на футболисти от Цървена звезда, както и за други нелегални дейности.

Водещият вестник "Политика" обяви вчера на челно място, че сръбската полиция проверява информациите за обвързаност на ръководството на футболния клуб Цървена звезда със запалянковски и криминални групи.

От своя страна в свое съобщение клубът потвърди, че компетентните органи извършват "редовна проверка на дейността на Цървена Звезда и в същото време изрази подкрепата си за всички акции в рамките на разследването за, както се твърди, замесеността на клуба и на неговото ръководство в каквито и да било нелегални дейности.