Съдията Андрес Мерлос, чиито спорни решения позволиха на Ланус да спечели с 3:2 срещу Арсенал Саранди в аржентинското първенство, е със спрени права за неопределено време.

„Реферът Мерлос е изваден от съдийството“, се казва в съобщение на Футболната асоциация на страната от Южна Америка.

Драматичната победа в полза на Ланус позволи на отбора да се доближи едва на две точки след лидера в класирането Ривър Плейт, който направи равенство 1:1 срещу Велес Сарсфийлд. Андрес Мерлос позволи да се играе повече от 9 минути след края на редовните 90. В прекалено дългото добавено време Ланус вкара два гола на Арсенал и постигна решителен обрат, след като изоставаше с 1:2. Първоначално Мерлос назначи пет минути продължение на срещата между двата отбора.

Футболистите и треньорският щаб на Арсенал реагираха изключително бурно на съдийските решения. Андрес Мерлос беше изведен с полиция от терена заради протестите на играчите. Клубът от Саранди ще подаде жалба срещу съдийството в този двубой.

„Имаме претенции, защото след третия гол на Ланус играта не беше подновена от центъра. Имаше подобен случай и през 1996 година в мач между Уракан и Ривър Плейт. Тогава резултатът от мача беше променен“, заяви Хулио Грондона, президент на Арсенал. /БТА