Сериозен скандал разтресе футбола в Гърция. Известен местен съдия беше пребит посред бял ден на улицата в Атина и това накара профсъюза на местните рефери да обяви стачка, съобщават световните агенции. 

Днес сутринта известният местен арбитър Христофорос Зографос е бил жестоко пребит с бухалки в едно от предградията на столицата. Двамата извършители са го приближили на мотоциклет и са го налагали, докато не е изпаднал в несвяст. 

В Гърция вярват, че причината за побоя над 45-годишния мъж е футболът, защото нито парите му, нито други ценности са откраднати, след като е бил оставен да лежи окървавен на улицата, докато не дойде помощ. 

Зографос е вторият човек в гръцкото съдийство след бившия шотландски съдия Хю Далас, който е босът. Но именно от пребития чиновник зависят назначенията на мачовете в професионалните лиги на местния футбол. 

Заради побоя от Профсъюза на съдиите обявиха стачка и няма да ръководят никакви мачове, докато властите не предприемат мерки и най-малкото не открият извършителите на престъплението. 

През септември първенството вече беше спряно за една седмица, след като фен на третодивизионен тим беше пребит и впоследствие почина от раните си. Това се случи по време на самия мач от първенството.