Отборът на Иртиш е набелязал три имена за следващ наставник на тима. По информация на СИА «SPORTINFORM» и тримата треньори са българи, които познават казахстанския футбол.

Става дума за актуалния наставник на българския шампион Лудогорец Димитър Димитров, Илиан Илиев, който е начело на Черно море и Георги Дерменджиев, който води Ордабаси.

Твърди се, че Херо е считан за вариант номер 1. Той бе начело на тима преди да поеме „орлите“, като се ползвал с особено големи симпатии и сред феновете.

Георги Дерменджиев заемал второто място в списъка. Съгласно материала той не бил доволен от политиката на настоящия си клуб. Тимът не изживявал добри дни, като имало забавяне на заплати и други неуредици.

Колкото до Илиан Илиев, в миналото той тренираше Алтай, така че обстановката в Казахстан не му е чужда. Освен това, павлодарци откривали много сходства в стила на работа на Илиев и този на актуалния национален селекционер на страната Станимир Стоилов.

Името на Илиев бе спрягано с Иртиш през лятото на 2017 година. Тогава тимът се раздели с Херо и като основни кандидати за поста се сочеха Илиев и Вчеслав Грозни. В крайна сметка тогава изборът падна върху украинеца.

В момена Иртиш заема деветото място в класирането с 10 точки.