Голямото дерби на Лисабон за Купата на Португалия приключи с радост за "зелено-бялата" част на столицата. Спортинг победи Бенфика с 1:0 във втората полуфинална среща от турнира и се класира на финал с общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен.

Съперник на "лъвовете" в мача за трофея на 25 май ще бъде Порто, който се справи в другия полуфинал с Брага (3:0 и 1:1). "Драконите" все още имат всички шансове да направят требъл, след като са в борбата за титлата и са на 1/4-финал в Шампионската лига. 

Единственото и решаващо попадение в мача падна в 75-ата минута и беше дело на Бруно Фернандеш. Той получи топката около границата на наказателното поле и с мощен удар я прати под гредата.

Преди гола и двата отбора имаха своите шансове, като мачът беше и много нервен. Съдията Уго Мигел вдигна общо 9 жълти картона- шест за играчи на Спортинг и три за Бенфика, като след края на мача беше отстранен и Рафа Силва заради опит за саморазправа Кристиан Борха от Спортинг. Борха също получи картон, но само жълт.

Бенфика можеше да открие резултата в 1-ата минута на втората част, след като Луис Мигел Пици излезе сам срещу вратаря на лъвовете Ренан Рибейро, но стреля в аут. Минута по-късно Бруно Фернандеш разтресе гредата до Миле Свилар. Последното положение се откри отново пред Пици, който 8 минути преди края направи нов пропуск и Бенфика се размина с изравняването.