Ръководството на Спортинг Лисабон продължава да не получава достатъчно добра оферта, за да продаде българския национал Симеон Славчев, съобщава „Record“.

Бившият футболист на Литекс бе изпратен да тренира с втория отбор и за момента води с него подготовка.

Той изобщо не попада в плановете на наставника на Спортинг Лисабон Жорже Жезус и е един от тримата футболисти, които бяха отпратени от първия тим още в началото на подготовката.

За разлика от другите двама обаче, Спортинг иска на всяка цена да продаде Славчев, но нито една оферта за момента не удовлетворява португалския гранд.

Другите двама играчи, които заедно със Славчев още в първия ден бяха пратени да се подготвят с втория отбор – Кристиан Понде и Уалисон се очаква да бъдат преотстъпени.

В същото време Спортинг Лисабон очаква да възстанови част от инвестицията, която направи за Славчев. Португалският гранд брои 2,5 милиона евро на Литекс за полузащитника преди три години. 23-годишният футболист не записа нито един официален мач с екипа на Спортинг Лисабон, тъй като последователно бе преотстъпван на отборите на Болтън, Аполон Лимасол и Лехия Гданск.

Спортинг иска 3 млн. евро за Симеон Славчев

В началото на юни Спортинг отхвърли офертата на Лехия за Славчев, която бе на стойност 1 милион евро.

Бъдещето на българския футболист за момента остава обвито в мъгла.

Договорът на Симеон Славчев със Спортинг Лисабон е до 30 юни 2019 година.