Дербито на 6-ия кръг в Португалия между Спортинг и Порто завърши без победител, като двубоят на „Жозе Алваладе“ завърши при 1:1. Домакините, в редиците на които не остана място за българския национал Симеон Славчев, със сигурност ще си скубят косите, задето не удържаха трите точки срещу „драконите“, които откровено проспаха първото полувреме.

То не можеше да започне по-добре за лъвовете. Още във втората минута работата при статичните положения за домакините даде резултат, макар първоначално защитата на Порто да изчисти. Уилям Карвальо прихвана опита за контраатака и отне, като подаде към Луиш Нани. Той веднага цъкна надясно към Седрик Алвеш, който прехвърли вратаря Фабиано с меко Центриране и другият краен бранител Хонатан Силва с глава прониза празната мрежа.

„Зелено-белите“ продължиха да диктуват събитията до почивката, макар че не стигнаха до друга чиста ситуация за гол. „Драконите“ изпитваха огромни трудности в офанзивен план и за цялото първо полувреме не успяха да регистрират нито един точен изстрел към вратата на Руи Патрисио.

Това не се понрави никак на техния наставни Жулиен Лопетеги и на почивката той вкара Оливър Торес и Кристиан Тейо вместо незабележимите Рикардо Куарешма и Рубен Невеш.

Почти веднага решението му бе близо да даде резултат. Торес бързо раздаде топката за Брахими, който пък подаде навреме и Джаксън Мартинес се измъкна от засада. Колумбийският таран напредна необезпокояван до наказателното пола, ала останал фронтално срещу Патрисио, той стреля силно в тялото на стража.

Спортинг бързо си върна фокуса и контрола, макар опонентът да владееше топката малко по-уверено спрямо първото полувреме.

С голяма доза шанс Порто изравни в 56-ата минута. Тогава Кристиан Тейо пусна вдясно към десния бек Данило, който проби почти до аутлинията и центрира остро към вратарското поле. Там Мохамаду-Наби Сар отклони кълбото с коляно и то влетя в далечния ъгъл на слисания Патрисио – 1:1.

До края и двата отбора имаха шанс да отмъкнат пълния брой точки. В 79-ата минута резервата Диего Капел почти строши напречната греда зад Фабиано, след като засече от въздуха лошо избита от защитата на Порто топка.

Три минути по-късно Оливър Торес намери Ектор Ерера на границата на наказателното поле, мексиканецът с елегантен финт си освободи коридор за стрелба и потърси левия горен ъгъл. Патрисио обаче реагира чудесно на фалцовия изстрел.

Вече в добавеното време на мача грешка на Седрик позволи на Кристиан Тейо да се озове с топка в крака на 8-9 метра по диагонал от вратата. Крилото стреля към близкия долен ъгъл, но без успех.

Така двата отбора продължават да са без поражение в Лига Сагреш, като Порто е втори с 12 пункта, на точка зад лидера Бенфика, докато Спортинг се изкачи до 5-ото място с 10 точки.