Уреждането на резултати от Олимпиадата в Лондон продължава да е една от горещите теми. След като осем бадминтонистки бяха изхвърлени от състезанието, заради нарочно слаба игра, сега и футболният отбор на Япония е в полезрението на медии и официални лица.

Според обвиненията, световният шампион при дамите е играл симулативно за равен резултат срещу Южна Африка във вторник. Благодарение на 0:0 срещу слабия африкански тим, японките завършиха втори в група F и няма да им се наложи да пътуват чак до Глазгоу, ами си остават в Кардиф. Въпреки всичко, обвиненията имат и частица несъстоятелност, тъй като на четвъртфиналите по този начин Япония играе срещу мощния тим на Бразилия.

ФИФА вече отхвърли исканията за наказание срещу японките, като от световната централа смятат, че въпреки че азиатският отбор не е направил никакви опити да спечели мача, също така, не се е и опитал да загуби умишлено. Все пак, случаят ще бъде разследван от МОК, тъй като доста отбори се оплакват от разстоянията, които се пътуват по време на футболните турнири от Олимпийските игри, и някои се опитват да си спестят дългите разстояния.