През 1998 г. известното спортно списание "FourFourTwo" прави прогноза как ще изглежда тогавашната звезда на Манчестър Юнайтед - Дейвид Бекъм, 22 години по-късно. 

Според изданието през 2020 г. англичанинът би трябвало да бъде плешив и с окапали зъби. 

8 месеца преди настъпването на 2020 г. 43-годишният Бекъм има съвсем различно мнение. Той продължава да бъде идол за милиони, канонизирал името и визията си като на най-разпознаваемия секс символ сред спортните личности в света. Единствено португалецът Кристиано Роналдо може да претендира, че е толкова популярен и харесван като публична спортна личност, колкото бившото дясно крило.

На 2-ри май Бекъм ще навърши 44 години, а през 2020 г. ще бъде на 45 г. Външността му обаче дори не е близо до прогнозираната от "FourFourTwo". Той изглежда кипящ от младежка енергия, а визията му продължава да покрива всички критерии за модна икона на най-високо ниво.

В последните години Бекъм дори се зае да създава отбор - Интер Маями, който от следващата година ще влезе в американската МЛС.

Иначе в професионалната си кариера на футболист Бекъм игра в тимове като Престън Норт Енд, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, ЛА Галакси, Милан, Пари Сен Жермен, както и националната селекция на Англия.