Международната федерация по футбол може да поиска от правителството на Гана да прекрати работата на специалната комисия, която разследва причините за провала на националния отбор в Световното първенство по футбол в Бразилия. Това съобщават медиите в страната. 

В понеделник в Гана по искане на спортния министър на страната Махама Аярига комисията започна да разследва причините за провал на отбора на Мондиал 2014 в Бразилия. Тимът не успя да премине групата, я която бяха още Германия, САЩ и Португалия. 

На Мондиала през 2010 година Гана достигна до четвъртфиналите, където загуби след изпълнение на дузпи от Уругвай. 

Днес ФИФА изпрати писмо до футболната асоциация на Гана с цел, за се изясни степента на влияние на правителството върху дейността на футболните органи, което противоречи на правилата на ФИФА. В случай, че бъде доказана намеса на държавата в дейността на футболната централа, то членството на Гана във ФИФА може да бъде прекратено до преустановяване работата на комисията. 

Както е известно от 9-и до 18-и юли беше спряно членството във ФИФА на Нигерия, след като Върховният съд на страната спря правата на президента на футболна федерация Амину Маигари и членовете на изпълнителния комитет./БТА