Шенол Гюнеш се завръща начело на турския национален отбор по футбол 15 години по-късно от първия си период и ще замени на поста румънския ветеран Мирча Луческу, съобщи телевизия НТВ.

Гюнеш беше начело на отбора от 2002-а до 2004-а година, като под негово ръководство турците завършиха на трето място на Световното първенство през 2002-а година в Япония и Република Корея.

В момента Шенол Гюнеш е треньор на Бешикташ, заемащ 3-о място в класирането. Той ще завърши сезона при орлите, а след това ще напусне клуба. Въпреки това, 66-годишният специалист ще работи с националите в края на март, когато отборът има мачове с Молдова и Албания.

В кариерата му има две шампионски титли с Бешикташ, а също така е тренирал отборите на Трабзонспор и Бурсаспор. Турция имаше трудна и неуспешна кампания в турнира Лига на Нациите, като не успя да се задържи в Лига В и се срина в Лига С. Бешикташ пък вече е започнал да проучва възможностите за нов треньор. За момента фаворитите за поста са треньорът на Аланияспор Серген Ялчън, Тамер Туна и Риза Чалъмбай, който е начело на Коняспор/БТА.