Един от множеството български футболисти в полския шампионат Спас Делев се отличи с гол за своя Погон Шчечин при равенството с Гурник Лечна. Битката от 25-ия кръг на Екстракласа завърши 2:2, а родният нападател се разписа за 2:1 в полза на тима си. 

Той започна като титуляр и остана на терена на практика до края на мача. Делев беше сменен в последните секунди, но това беше използвано от наставника на тима му като тактически ход. Това беше първи негов гол за първенство от края на октомври миналата година насам. 

Погон поведе в 32-та минута с гол на Матеуш Матрас, но Гжегож Бонин изравни за Гурник в 41-та. И точно малко преди почивката дойде моментът на Спас Делев. В 44-та минута той засече от воле едно подаване на границата на наказателното поле и топката мина под плонжа на вратаря. 

В 53-та минута обаче Бартош Спячка изравни за Гурник Лечна и възстанови статуквото. Ярослав Фожут в 65-та минута беше изгонен за гостите от Шчечин и това принуди Делев и компания да се приберат назад и да пазят резултата. 

Те се справиха с тази задача и си тръгнаха с точка. С нея вече имат 32 в актива си на десетата позиция, колкото обаче има и осмият Корона Киелце преди разделянето на шампионата. Гурник е на последното 16-о място с 22 точки.