Ръководството на Милан е на път да продаде един от нападателите си в Русия. Според вестник "Гадзета дело Спорт", бразилецът Луис Адриано ще подпише договор с лидера в страната Спартак Москва навръх Нова година. 

Днес бразилецът е бил в руската столица и е подписал контракта в частта за личните му условия. Очаква се утре да мине само задължителните медицински прегледи и официално контрактът му ще бъде парафиран в първите часове на 2017 г. 

Официално сумата на трансфера не се съобщава, но на Апенините твърдят, че се касае за 7 млн. евро. Бразилецът дойде от Шахтьор Донецк преди година и половина за 8 млн., така че "росонерите" не са на голяма загуба от него. 

Причината да го продадат е, че не попада в плановете на наставника Винченцо Монтела, а освен това взима висока заплата. Спартак Москва ще му плати 5 млн. евро в заплати до 2020 г. 

Пристигането на Луис Адриано поставя под въпрос кариерата на Ивелин Попов на "Лужники". Спартаклии искаха да го продадат на Трабзонспор, който даваше над 3 млн. евро за него, но сделка нямаше.