Легендата на бразилския футбол и бивш капитан на селесао Сократес вярва, че следващият селекционер на Бразилия трябва да бъде Луиш Фелипе Сколари. В момента тимът е без наставник, след като от поста бе отстранен Карлос Дунга след слабото представяне на Мондиал 2010.

„Никой в Бразилия не е разочарован от световното първенство, просто защото никой не е очаквал да спечелим титлата”, коментира Сократес.

„Подходът на Дунга не отразяваше това, което наистина харесват бразилците. Нямаше достатъчно творчество в играта на отбора. Всеобщото мнение е, че Сколари трябва да поеме тима”, продължи той.

Сколари успя да изведе Бразилия до световния връх през 2002 година в Япония и Южна Корея, след което води отборите на Челси, Португалия и Узбекистан. В момента специалистът е в Бразилия, където подписа двугодишен договор с местния Палмейрас.

„Да бъдеш селекционер на Бразилия е толкова важно, колкото да бъдеш президент на страната. Хората трябва да го изберат. Това означава, че той трябва да покрие очакванията на народа”, допълни Скоратес, който има 60 мача за Бразилия.