Бившият капитан на бразилския национален отбор по футбол Сократес е "в тежко състояние" и е настанен в

интензивното отделение на болница в Сао Пауло в резултат на инфекция на червата. Това съобщи днес в комюнике болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло.

Сократес Бразилейро Сампайо де Соуза Виейра де Оливейра "е в тежко състояние, на системно дишане и му бе направена диализа", пише в комюникето на болница "Алберт Айнщайн".

През септември тази година Сократес,57-годишен, отново бе настанен по спешност в болница и прекара много дни в интензивно отделение поради голям кръвоизлив в коремната област.

Сократес, който е дипломиран лекар по медицина и е наричан във футбола "Доктора", призна, че има проблеми с алкохола. В интервю за телевизия СпорТВ д-р Сократес заяви, че алкохолът е "негов приятел", но той никога не му е пречел на футболния терен.

Д-р Сократес бе капитан на бразилския национален отбор на световните първенства през 1982 година в Испания и през 1986 година в Мексико. Той е кумир на запалянковците на Ботафого /1974-1978 година / и на Коринтианс /1978-1984 година/. През сезона 1984-1985 година Сократес игра във Фиорентина /Италия/.