Собственикът на Нотингам Форест Евангелос Маринакис е обвинен в трафик на наркотици като част от разследване, което разкри 2,1 тона хероин на танкер.

Състоянието на 50-годишния корабен магнат се оценява на около 460 милиона паунда.

Гръцката прокуратурата обяви, че Маринакис е изправен пред „много сериозни обвинения“.

Евангелос Маринакис също така е обвинен, че е финансирал незаконно операцията.

Той осъществи купуването на Нотингам Форес през май, миналата година.

„Поредното съдебно действие предприето срещу мен е умишлен опит да бъде злепоставен и очернен. Твърденията са измислени и без никаква правна или фактическа основа. Това е съзнателен заговор, който отдавна е в действие и като такъв не е само обиден, а престъпен. Никога не съм имал нищо общо с действията, за които очевидно е започнало разследването. За мен е ясно, че резултатите от него ще потвърдят моята невинност. Няма да правя компромиси, няма да се предавам, още по-малко ще руха и ще се поддам на мръсните номера, които се въртят срещу мен“, се казва в официалното изявление на Маринакис, което бе публикувано на сайта на Олимпиакос, чийто собственик е той.

Преди години бизнесменът бе изправен пред съда, след като бе обвинен в уреждане на мачове от гръцкото първенство. Делото продължава и към момента. Маринакис винаги е отричал всякакво престъпление.

От Нотингам и Английската футболна лига няма да коментират производството.