Лионел Меси, Кристиано Роналдо или всеки друг участник на световното първенство по футбол в Република Южна Африка може да завърши участието си в турнира носейки пръстен, произведен специално за шампионата на планетата.

Пръстените ще бъдат изработени от колумбийски бижутери, въпреки неучастието на техния национален отбор на най-голямото футболно събитие в света. Очаква се скъпоценните бижута, които са лицензирани от ФИФА, да бъдат 2100 на брой. Цената им ще варира от 2500 до 250 000 щатски долара и ще бъдат пуснати в продажба в РЮА.

Енрике Васкес от северния колумбийски град Букараманга ще изработи пръстените в работилница в своя дом. Върху скъпоценностите ще бъдат гравирани знамената на всяка една от страните-участници на световното първенство, както и стадионите, на които ще се провеждат мачовете.

Седем от пръстените ще бъдат от платина, със смарагдово покритие и ще струват 250 000 хиляди щатски долара всеки. Един от тях ще остане подарък за ФИФА. Пръстените от бяло злато ще бъдат 33 и ще струват по 70 хиляди долара всеки. Предвидени са и 1970 пръстена от злато и сребро на единична цена 2500 долара.