Съперничеството между Панатинайкос и Олимпиакос напълно оправда прозвището си „дерби на вечните врагове“, след като безредици, предизвикани от феновете на двата тима, отложиха старта на срещата.

Началният съдийски сигнал прозвуча 15 минути по-късно от предвидането заради огромното пиротехническо шоу и седалките, които феновете на Панатинайкос мятаха по противниковите играчи.

Футболистът на „червените“ Пайтим Касами дори трябваше да получи медицинска помощ, след като факла го удари в рамото малко преди началото на второто полувреме. Мениджърът на Олимпиакос Витор Перейра пък за малко се размина с тежка травма, след като успя да избегне хвърлена по него седалка.

В крайна сметка двубоят приключи с победа 2:1 за домакините от Панатинайкос. Автогол на защитника Артур Масуаку даде преднина на „зелените“ в 49-ата минута, а малко след това Младен Петрич покачи на 2:0. Алехандро Домингес намали за гостите в последната минута на мача, но това беше и финалният значим епизод.

След края на срещата президентът на Олимпиакос Евангелос Маринакис беше разочарован от сцените по трибуните и на терена: „За съжаление днес видяхме тъмната страна на гръцкия футбол. Едва ли някой можеше да си представи подобно нещо. Нашите играчи не можеха да играят в подобни условия, затова ги считам за герои. Такава ситуация няма прецедент. Видях се с част от играчите – някои бяха ударени, други са тъжни, трети – шокирани. Ние не бяхме дошли за война, а за да играем футбол.“